رئیس سازمان بینالمللی انرژی اتمی گفت تحریمهای غرب علیه برنامه هستهای ایران بیاثر هستند و این کشور با یافتن راههایی برای دورزدن آنها، رشد عظیمی در برنامه هستهای خود داشته است.
به گزارش همشهری آنلاین، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی در گفتوگو با شبکه خبری بلومبرگ گفت: «تحریمهای کارکردی ندارند. ایران بهوضوح آنها را دور میزند. برنامه هستهای ایران – به ویژه از ۲۰۱۸ – رشد عظیمی داشته است.»
«دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا در نخستین دوره ریاستجمهوری خود در ۲۰۱۸، از توافق برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) خارج شد، در حالی که سازمان بینالمللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تعهداتش در این قرارداد اذعان داشت.
بلومبرگ با اشاره به اینکه سازمان بینالمللی انرژی اتمی در آن زمان به پایبندی ایران به تعهداتش در برجام اذعان داشت، به نقل از گروسی مینویسد: «از آن زمان، برنامه هستهای ایران سرعت بیشتری گرفته است.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در اواخر فوریه مدعی شد که ایران ذخایر اورانیوم غنیشده خود در سطح نزدیک به درجه تسلیحاتی را طی سه ماه، ۵۰ درصد افزایش داده است و «تبدیل این ماده به سوخت مورد نیاز برای یک کلاهک جنگی فقط چند روز زمان میبرد.»
این در حالی است که به اذعان بلومبرگ، بازرسان آژانس روزانه در ایران فعالیت میکنند و میگویند که میتوانند هرگونه انحراف احتمالی در استفاده از اورانیوم را قبل از تبدیل آن به سلاح تشخیص دهند.
گروسی مدعی است که پس از کشوقوسهای فراوان از سوی آمریکا، جناحهای مختلفی در ایران اکنون در حال بحث بر سر این هستند که آیا ایران باید برای تضمین امنیت خود به سلاح بازدارنده هستهای دست پیدا کند یا نه. این در حالی است که سران ایران همواره هرگونه قصد برای ساخت هر نوعی از سلاح هستهای را تکذیب کردهاند.
با این حال، بلومبرگ مینویسد: «ایران تنها کشوری نیست که چنین نگرانیهایی دارد… در جهانی که روزبهروز ناامنتر میشود، کشورهای بیشتری از خود میپرسند که آیا آنها نیز به یک بازدارنده هستهای نیاز دارند یا خیر.»
گروسی میگوید: «چند سال پیش، بحث درباره سلاحهای هستهای یک تابو بود، اما اکنون این گفتوگوها در برخی کشورها در حال انجام است و این یعنی فرسایش مداوم هنجارها.»
به گزارش بلومبرگ، کارشناسان کنترل تسلیحات میگویند ترجیح دولت ترامپ برای استفاده از تهدید و اجبار اقتصادی بهجای چندجانبهگرایی و دیپلماسی، میتواند ناامنی جهانی را تشدید کند و کشورهای بیشتری را به سمت دستیابی به سلاح هستهای سوق دهد. در سالهای اخیر، مقامات در آلمان، ژاپن، لهستان، عربستان سعودی و کره جنوبی همگی بهطور علنی درباره داشتن یک بازدارنده هستهای بحث کردهاند.
کد خبر 930525 منبع: ایسنا
-
فوری | شکایت رسمی النصر از استقلال؛ تیم عربستانی سه-هیچ میخواهد
-
کارشناس هواشناسی : از این پدیده وحشت داریم | بارشهای خوبی در این استانها اتفاق میافتد + فیلم
-
پاسخ طعنه آمیز ایران خطاب به انگلیس؛ دیگر قرن ۱۹ نیست
-
فریاد معترضان در خیابانهای سوریه : جولانی ما را رها کن! + فیلم
-
سلام آقای پزشکیان به داد مردم برسید؛ فیلم حضور رئیسجمهور در بازار
-
کنایه پزشکیان درباره تغییر مسئولان | توضیحات مهم درباره افزایش اختیارات به استانداران
-
طرح شوم تجزیه سوریه
-
طرح شوم تجزیه سوریه
-
فریاد معترضان در خیابانهای سوریه : جولانی ما را رها کن! + فیلم
-
۱۵ نفر از نیروهای جولانی کشته شدند | در سوریه چه خبر است؟
-
واکنش مهدی رسولی به بی احترامی به ساحت مقدس امام حسن مجتبی علیه السلام
-
ثبت رکورد جدید توسط قویترین زن جهان در ایران | تصاویر
-
بهترین راهکار برای خواب خوب | این تمرین بی خوابی را از بین میبرد
-
ورزش کمهزینه و مؤثر برای کنترل دیابت را بشناسید
-
مهم ترین دلیل مراجعه ایرانی ها به پزشک بعد از تعطیلات نوروز
-
پسر وزیر دفاع الجولانی در سوریه کشته شد | درگیری شدید بین نیروهای الجولانی با نیروهای مردمی
-
چگونه قبل از گرفتن چک، سوابق صاحب چک را استعلام کنیم؟