کامران میرزا نایبالسلطنه یکی از شاهزادگان قاجاری بود که زیباترین باغ و عمارت را در شمال و مرکز پایتخت از آن خود کرده بود. باغهای ییلاقی کامران میرزا در شمال شهر محله کامرانیه و در مرکز به نام امیریه کنونی شهرت دارد.
همشهری آنلاین-صفورا صادقی: باغ عمارت امیریه که نام خود را از لقب کامران میرزا یعنی(امیرکبیر)گرفته بود، حدود ۷۰۰ هزار مترمربع وسعت داشت. دوستعلیخان معیرالممالک، خواهرزاده کامران میرزا، در توصیف این باغ عمارت زیبا نقل میکند که اروپاییهای مقیم تهران برای دیدن و عکسبرداری از آینهکاریها، گچبریها و نقاشیهای پادشاهان ایران باستان که در تالار این عمارت نقش بسته بوده است، به این عمارت میرفتند.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
محمدحسنخان اعتمادالسلطنه در وصف این باغ وسیع و زیبا مینویسد: «باغیست در کمال عظمت و فسحت مشجّر به انواع اشجار بارور و مزین به اقسام گلها و ریاحین معطّر که به دستیاری مهندسان قابل و کشتکاری باغبانان ماهر از فرنگی و ایرانی، انواع خیابانها و قطعات مختلفالشکل از مستطیل و مستدیر و قوسی و لوزی و بیضی ساخته و طرح انداخته و دریاچه و جزیره و تپههای طبیعینما و گرمخانه و جدولها، نهرها و فواره و آبشار به طرزهای موزون و وضعهای گوناگون احداث نموده و گلهای رنگارنگ از اقطار ممالک ایران و فرنگ آورده و کاشتهاند.»
از این توصیفات مشخص میشود که این باغ عمارت زیبا بسیار مورد توجه کامران میرزا بوده است. طوری که بهگواه میرزا علیخان ظهیرالدوله شوهرخواهر کامران میرزا وی «سالها و همه ساله مواجب و حقوق اهل نظام را خرج آن باغ میکرد.»
نصرالله حدادی، تهران پژوه، درباره این شاهزاده قجری میگوید: «کامران میرزا پسر ناصرالدین شاه، از همسرش منیرالسلطنه بود که شاه قاجاری بسیار دلبسته او بود. به دلیل اینکه از مادری غیرقجری بود نمیتوانست بعد از ناصرالدین شاه به سلطنت برسد، ولی پدر او را از طریق دیگری مورد مهر و عنایت شاهی قرار داد. کامران میرزا در سن شش سالگی به پیشکاری پاشا خان امینالملک، در سال۱۲۴۱ به حکومت تهران رسید و لقب نایبالسطنه دریافت کرد. او لقب مهم بعدی را قبل از سفر شاه به خراسان گرفت که بالاترین لقب در قشون نظامی قاجار محسوب میشد. لقب امیرکبیری که به کامران میرزا اعطا شد، بیش از پیش محبوبیتش نزد شاه را به دیگر شاهزادگان قاجاری اثبات کرد.»
حدادی در ادامه میگوید: «در سال ۱۳۰۰شمسی به دستور رضا شاه، به دلیل نیاز به فضای بزرگتر برای دانشگاه افسری (دانشگاه امام علی(ع) کنونی) قسمتی از عمارت کامران میرزا به این مجموعه نظامی اضافه شد. کامران میرزا علاوه بر زبان مادری به زبانهای عربی و فرانسه و آلمانی نیز تسلط داشت. او در طول عمر خود به مناصب مختلفی رسید از جمله وزیر جنگ و حکومتهای گیلان و مازندران و… او در سن ۷۲ سالگی بر اثر ابتلا به بیماری اجدادش یعنی نقرس درگذشت و در حرم حضرت معصومه سلاماللهعلیها به خاک سپرده شد.»
کد خبر 929226
-
تفرجگاه درباری، اردوگاه ورزشی-تفریحی شد
-
لقب امیر کبیر به کدام پسر شاه قاجاری رسید؟
-
موشکهای اسرائیل زن ایران در آشیانهای امن | غافلگیری جدید برای اسرائیل با رونمایی از شهرهای موشکی جدید
-
اعتراف سازمان اطلاعات آمریکا: ایران به دنبال سلاح هستهای نیست
-
صعود بی حرف و حدیث تیم ملی ایران به جام جهانی | یوزهای ایرانی در انتظار ستارههای جام جهانی
-
تهدید استفاده از مکانیسم ماشه پوشالی و توخالی است
-
اظهارات جدید ترامپ درباره ارسال نامهاش به ایران | آنها با ما صحبت خواهند کرد
-
اولین واکنش به شایعه سفر معاون پزشکیان به قطب جنوب
-
عراقچی: ما هنوز به نامه رئیس جمهور آمریکا پاسخ ندادیم | این پاسخ در حال تکمیل است و در زمان مقتضی ارائه خواهد شد + ویدئو
-
موشکهای اسرائیل زن ایران در آشیانهای امن | غافلگیری جدید برای اسرائیل با رونمایی از شهرهای موشکی جدید
-
اظهارات جدید ترامپ درباره ارسال نامهاش به ایران | آنها با ما صحبت خواهند کرد
-
پشت صحنه حمله گراز به نقی در پایتخت ۷ + ویدئو
-
اولین واکنش به شایعه سفر معاون پزشکیان به قطب جنوب
-
اینجا یکی از صدها شهر موشکی سپاه است
-
آغاز روند افزایشی دما از پنجشنبه | هشدار نارنجی برای ۵ استان
-
حمله موشکی و پهپادی یمن به یافا و ناو هواپیمابر ترومن آمریکا
-
کاهش وزن باور نکردنی ریما رامین فر ؛ تغییر چهره و عکس جدید ریما رامین فر را ببینید
-
پیش از ورزش کردن غذا بخوریم یا پس از آن یا در میانه آن؟
-
بحرین حریف ایران شد ؛ زمان بازی تیم ملی فوتبال ساحلی ایران در مرحله یک هشتم
-
ماجراهای حاکم ۶ ساله تهران
-
باغ منیرالسلطنه چگونه به بورس لوازم ورزشی مبدل شد؟
-
محلهای به نام پسر ناصرالدینشاه | پرسه در خاطرات کامرانیه