اغلب اوقات بهویژه هنگام ناهار خوردن در محل کار، غذای خود را با همان ظرف پلاستیکی که در آن نگهداری شده، داخل مایکروویو میگذاریم تا گرم شود اما این کار برای سلامتی ما بسیار خطرناک است.
به گزارش همشهری آنلاین، به گفته دکتر «شانا سوان»، اپیدمیولوژیست برجسته و استاد دانشکده پزشکی مونت سینای در نیویورک، این عادت، یک تهدید جدی برای سلامتی محسوب میشود.
او در پادکست علمی تحت عنوان «هابرمن لب/ Huberman Lab» که توسط «اندرو هابِرمنِ» عصبشناس اداره میشود به صراحت هشدار داد که هرگز و هرگز پلاستیک را در مایکروویو قرار ندهید»، حتی اگر روی آن نوشته شده باشد که «برای مایکروویو مناسب است.»
از ظروف شیشهای یا سرامیکی استفاده کنید
اما مشکل چیست؟ دکتر سوان توضیح میدهد که بی پیای (BPA)، فتالاتها و سایر مواد شیمیایی پلاستیکساز که در ظروف پلاستیکی غذا وجود دارند، بهطور شیمیایی به پلاستیک متصل نیستند. این بدان معناست که بر اثر گرما میتوانند آزاد شده و وارد غذا شوند.
هنگامی که پلاستیک در معرض دمای بالا قرار میگیرد، این ترکیبات تجزیه شده و مستقیما غذا را آلوده میکنند و در نتیجه خطرات سلامتی را افزایش میدهند.
به همین دلیل، این متخصص توصیه میکند که برای گرم کردن غذا در مایکروویو فقط از ظروف شیشهای یا سرامیکی استفاده کنید، زیرا این مواد هیچ ماده مضری آزاد نمیکنند.
خطرات فتالاتها وبیسفنول اِی: مواد شیمیایی که باید از آنها پرهیز کرد
فتالاتها گروهی از مواد شیمیایی هستند که برای نرمتر و انعطافپذیرتر کردن پلاستیک به کار میروند. این ترکیبات در زندگی روزمره ما بهویژه در بستهبندیهای مواد غذایی و ظروف پلاستیکی بسیار رایج هستند.
در سالهای اخیر، متخصصان ارتباطی بین قرار گرفتن در معرض فتالاتها و افزایش خطر بیشفعالی (ADHD)، اوتیسم و اختلالات شناختی در کودکان یافتهاند. همچنین، این ترکیبات باعث افزایش خطر دیابت، چاقی، بیماریهای قلبی-عروقی، اختلال در عملکرد هورمونی و آسیب به کبد و کلیهها میشوند.
بیسفنول اِی یا (BPA): یک تهدید جدی برای سلامتی
بیسفنول اِی یا (BPA) یک ترکیب شیمیایی است که از دهه ۱۹۶۰ در تولید پلاستیکها و رزینها مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده بهویژه در بطریهای پلاستیکی، قوطیهای کنسرو و ظروف نگهداری غذا یافت میشود.
مطالعات نشان دادهاند که بیسفنول با بیماریهایی مانند چاقی، دیابت نوع دوم و مشکلات قلبی عروقی ارتباط دارد. احتمال افزایش خطر ابتلا به سرطانهای مرتبط با هورمونها، مانند سرطان سینه و پروستات نیز مطرح شده است.
راهکار پیشنهادی
دکتر شانا سوان تأکید میکند بهترین راهحل این است که تا حد امکان از تماس مواد غذایی با پلاستیک به ویژه در هنگام مواجه آنها با گرما جدا خودداری کنیم.
کد خبر 927530 منبع: ایسنا
-
۶ میوه ممنوعه برای دیابتیها
-
این خرماها برای کاهش وزن مناسب هستند
-
سیب زمینی آب پز برای دیابت خوب است یا نه ؟ ؛ سیب زمینی سرخ شده چطور؟
-
آیا ویتامین دی شما پایین است؟
-
با این راهکار ساده زندگی خود را نجات دهید
-
رفع خستگی چشم با استفاده از قانون ۲۰-۲۰-۲۰
-
بهترین و خوش طعمترین چای ایرانی ؛ خصوصیات چای مرغوب را بشناسید | تفاوت چای ایرانی و خارجی چیست ؟
-
اگر لازم باشد ایران سیاستش در قبال آژانس بینالمللی انرژی اتمی را تغییر میدهد
-
کارتال به دنبال فسخ قرارداد خرید خبرساز پرسپولیس | قراداد ۳ ساله دردسرساز می شود؟
-
تماس یک مقام اروپایی با عراقچی درباره توافق هسته ای جدید
-
۱۸ هزار رد شده آزمون استخدامی آموزش و پرورش دوباره پذیرش شدند
-
یک پنالتی و یک اخراج؟ ؛ کارشناسی دو صحنه مشکوک آلومینیوم و پرسپولیس
-
اگر مسئولی فکر میکند که با آمریکا و ترامپ میشود کنار آمد، احمق، ساده لوح و بیشعور است | خوشحالی مجری تلویزیون از حمله تند روحانی سرشناس
-
تصاویر دلهرهآور گیر کردن خودروها در جاده چالوس! | خودروها دیشب از راههای فرعی وارد جاده چالوس شدند + فیلم
-
کارتال به دنبال فسخ قرارداد خرید خبرساز پرسپولیس | قراداد ۳ ساله دردسرساز می شود؟
-
تصاویر دلهرهآور گیر کردن خودروها در جاده چالوس! | خودروها دیشب از راههای فرعی وارد جاده چالوس شدند + فیلم
-
بازیکنان استقلال باید بی خیال النصر شوند؛ حتی بردن این تیم هم فایده ندارد
-
شلیک به یک کارمند در زاهدان+ جزئیات
-
جزئیات مصوبۀ تأثیر معدل در کنکور مشخص شد | برگزاری امتحان نهایی در پایه یازدهم فقط برای ۶ درس
-
از مذاکره هوشمندانه و شرافتمندانه با ترامپ ضرر نمیکنیم! ؛ یک ادعا با استناد غلط | وقتی صلح حدیبیه نقض شد فرمان فتح مکه آمد، نه مذاکره دوباره!
-
در این نقطه از کشور ارتفاع برف به ۸۰ سانتی متر رسید
-
فوری؛ اعلام آخرین وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات تهران
-
عمر باتری ماشین چند کیلومتر است ؟ ؛ بهترین زمان تعویض باتری خودرو
-
تصاویر بارش شدید برف هم اکنون در همدان + فیلم
-
آسیب ظروف پلاستیکی به قلب | به جای ظرفهای پلاستیکی در چه ظرفهایی غذا بخوریم؟
-
آیا مصرف غذا با ظروف پلاستیکی خطرناک است؟
-
افزایش ۵۰ درصدی میکروپلاستیکها در مغز انسان!