دکتر مهسا فخر زارعی داخل گفت و گو با کافه بلاگ اظهار کرد: مقاومت آنتی بیوتیکی به این معنا نیست که بدن نسبت به آنتی بیوتیکها مقاوم میشود، به این معنی می باشد که باکتریها داخل حال زیاد کردن توانایی جهت غلبه بر آنتی بیوتیکهایی هستند که به جهت از سوی بین بردن آنها طراحی شدهاند.
وی با بیان اینکه هنگامی که باکتری ها مقاوم می شوند، آنتی بیوتیک ها نمی تواند با آنها مبارزه کند و باکتری ها تکثیر می شوند، افزود: درمان باکتری های مقاوم به آنتی بیوتیک دشوارتر می باشد و می تواند به افراد دیگر سرایت کند.
وی داخل خصوص روش استفاده درست از سوی آنتی بیوتیکها تشریح کرد: اگر به آنتی بیوتیک نیاز دارید، آنها را دقیقا همانطور که تجویز شده می باشد مصرف کنید. هرگز آنتی بیوتیک های خود را به جهت استفاده بعدی ذخیره نکنید یا آنها را با خانواده یا دوستان به اشتراک نگذارید.
مسئول واحد تحقیق و توسعه حوزه دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی مصرف درست آنتی بیوتیک نه تنها به حفظ سلامتی ما و مبارزه با مقاومت آنتی بیوتیکی کمک می کند بلکه تضمین می کند که این داروهای نجات دهنده، به جهت نسل های آینده نیز داخل دسترس خواهند بود.
وی تأکید کرد: اگر هر گونه سوالی داخل مورد آنتی بیوتیک های خود دارید با پزشک یا داروساز داخل مورد عوارض جانبی یا وجود تداخلات دارویی احتمالی با سایر داروهای مصرفی خود، مشورت کنید.
وی عنوان کرد: عوارض جانبی شایع از سوی خفیف تا شدید متغیر می باشد و میتواند شامل جوش و ضایعات پوستی، سرگیجه، حالت تهوع، اسهال، بروز عفونتهای قارچی فرصتطلب باشد.
دکتر فخر زارعی با تأکید بر اینکه داخل صورت بروز مواردی شامل اسهال شدید (می تواند نشانه ای از سوی عفونت کلستریدیوم دیفیسیل باشد که می تواند منجر به آسیب روده بزرگ و مرگ گردد. ) یا واکنش های آلرژیک شدید و تهدید کننده زندگی مانند خس خس سینه، کهیر، تنگی نفس، و آنافیلاکسی (احساس می شود که گلوی شما داخل حال بسته شدن یا خفگی می باشد یا صدای شما داخل حال تغییر است) سریع باید به پزشک مراجعه کنیم.
او ادامه داد: داخل صورت عدم نیاز به آنتی بیوتیک، چنانچه خودسرانه مصرف شود، نه تنها سودی حاصل بیمار نمی شود بلکه عوارض جانبی ناشی از سوی مصرف، می تواند باعث آسیب گردد. واکنش های ناشی از سوی مصرف آنتی بیوتیک ها باعث می شود که از سوی هر پنج نسخه تجویز دارو، یکی منجر به مراجعه به اورژانس گردد.
مسئول واحد تحقیق و توسعه حوزه دارو معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی عنوان کرد: واکنش های آنتی بیوتیکی یکی از سوی شایع ترین علل مراجعه به اورژانس داخل کودکان است.
او ادامه داد: آنتی بیوتیکها اثری بر روی ویروسها ندارند، این ویروسها هستند که باعث سرماخوردگی، آنفولانزا و کرونا می گردند. حتی داخل برخی از سوی عفونتهای باکتریایی رایج، از سوی جمله بیشتر موارد برونشیت، بسیاری از سوی عفونتهای سینوسی و برخی عفونتهای گوش، آنتی بیوتیکها موثر نیستند.
انتهای پیام