بر اساس اطلاعات به دست امده توسط بهداشت نیوز، تخم خرفه تصفیه کننده خون و رفع کننده تشنگی می باشد و به جهت سرفه میتواند مفید باشد. داخل طب سنتی به عنوان تب بر، ضد عفونی کننده، ضد بیماریهای ناشی از سوی کمبود ویتامین C، ضد اسپاسم، مدر و ضد کرم استفاده می گردد.
خرفه از سوی نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی خیلی سرد، تر و دارای نیروی قابضه می باشد. داخل درمان اختلالات و التهاب مجاری ادرار موثر می باشد. این گیاه داخل مصرف داخلی قطع کننده و بند آورنده خون ریزی می باشد و همچنین عصاره ساقه و برگ آن داخل درمان بیماری های کبدی مفید است.
از جوشانده خرفه که آب آن گرفته شده می باشد داخل معالجه اسهال و به جهت رفع سرفه، تسکین دردهای سینه، سوزش مجاری ادرار و مثانه و رفع حرارت رحم و سوزش آن استفاده میشود.
مصرف خوراکی خرفه به صورت سبزی خام و پخته همراه با پیاز و روغن جهت تقویت رودهها، قطع اسهال و تب کاربرد دارد و مصرف خام برگ و ساقه آن به صورت سالاد و همراه با سرکه به جهت درمان درد کلیه مفید می باشد. جویدن برگ خرفه به مقدار کم، کندی دندان را که بر اثر خوردن میوههای ترش و یا علت دیگری ایجاد شده می باشد رفع می نماید.
البته زیاد جویدن آن نیز کندی دندان ایجاد می نماید. ضماد ریشه خرفه به جهت رفع زگیل پوستی استفاده میشود. ضماد خرفه بر روی پیشانی سبب از سوی بین رفتن سردرد و دردهای میگرنی میشود.
گفتنی می باشد که گیاه خرفه داخل دامپزشکی به جهت درمان بیماریهای تب دار و به جهت خنک کردن بدن، دفع سموم و تصفیه خون به صوردت پودر و جوشانده استفاده میشود. خرفه داخل بیماران آسمی اثر گشاد کننده مجاری تنفسی را دارد. خاصیت تقویت عضلات قلبی و ضد توموری نیز داخل آن دیدیه گردیده است.
از عصاره خرفه به جهت رفع التهابات گرم چشم با مالیدن داخل محل ملتهب استفاده میشود. افراد سرد مزاج باید خرفه را با نعناع و کرفس بخورند.
نام علمی گیاه خرفه Portulaca oleraceae و از سوی خانواده Portulaceae است.